مجله صنعتی

معرفی کالاهای صنعتی دیزل ژنراتور،ترموود،جت گروتینگ واختلاط عمیق خاک؛تصفیه فاضلاب؛پکیج تصفیه آب و فاضلاب،کانکس،ساندویچ پنل

مجله صنعتی

معرفی کالاهای صنعتی دیزل ژنراتور،ترموود،جت گروتینگ واختلاط عمیق خاک؛تصفیه فاضلاب؛پکیج تصفیه آب و فاضلاب،کانکس،ساندویچ پنل

امنیت و ایمنی در دوربین مدار بسته

  دوربین های مدار بسته نوعی تجهیزات نظارتی هستند که برای کنترل و ایجاد امنیت در ساختمان ها نصب می شوند. امروزه حفظ امنیت در جوامع، یکی از مهم ترین مسائلی است که برای اکثر افراد و حتی مشاغل گوناگون حائز اهمیت است.


  اینکه یک دوربین مدار بسته چقدر بتواند کارایی داشته باشد و یا اینکه تا چه میزان بتواند تصاویر با کیفیتی را ثبت کند، مسائلی هستند که تحت عنوان “ایمنی دوربین مدار بسته” مورد بررسی قرار می گیرند. در این مطلب سعی داریم یک سیستم مدار بسته را از تمام جهات امنیتی و کارایی مورد بررسی قرار دهیم.


امنیت کارایی دوربین مدار بسته به چه عواملی بستگی دارد؟


چه نوع دوربین مداربسته ای باید خریداری کنید؟


 به جرأت می توان گفت تمام اجزای تشکیل دهنده دوربین مدار بسته ، در ایجاد امنیت این دستگاه نقش دارد. انواع لنز دوربین های مدار بسته که مورد استفاده قرار می گیرند، در کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته تأثیر دارند. در واقع دریافت تصاویر با کیفیت، تعیین می کند که دوربین تا چه میزان توانسته است خوب کار کند. اختلال در یکی از اجزای سیستم، هر چند هم جزئی به نظر آید، موجب عدم کارایی کامل دوربین مدار بسته می شود.


  سنسورهای CCD و CMOS، دو نوع از سنسور ها یا حسگرهای دوربین مدار بسته هستند. این حسگرها به نور محیط حساس هستند. میزان شدت نور محیط، بر روی کارایی آن ها تأثیر دارد. تمام انواع دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال دارای حسگرهای نوری هستند.


  هرچه کیفیت سنسورها بالاتر باشد، تصاویر با کیفیت تری از دوربین دریافت می شوند. عملکرد سنسورها در امنیت کارایی سیستم های پردازشگر دوربین و حتی بخش های نرم افزاری آن نقش اساسی دارد.


  امنیت در تمام دوبین های مدار بسته اهمیت خاصی دارد؛ اهمیت این مسأله به ویژه برای دوربین های مدار بسته تحت شبکه دوچندان است. همانطور که می دانید دوربین مدار بسته بر اساس ارسال اطلاعات و تصاویر از طریق شبکه اینترنت فعالیت می کند. اکنون تصور کنید که شبکه دچار اختلال و یا بی نظمی شود؛ می توان پیش بینی کرد که چه اتفاقی خواهد افتاد! در واقع با اختلال در کارکرد شبکه، تقریباً کارایی سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه، عملاً صفر خواهد شد. همین مسأله است که امنیت دوربین مدار بسته را به خطر می اندازد.


  تصور اینکه همه مراحل ثبت و ارسال تصاویر، با بروز اختلال در شبکه بخواهد از کار بیوفتد، موجب نگرانی برای شرکت ها و مشتریان است. برای رفع این مشکل، شرکت های سازنده دوربین مدار بسته نوعی سیستم نظارت تصویری بی سیم راه اندازی کرده اند که توسط POE کار می کند. POE، قدرت زیادی در توزیع و نگهداری سیستم و همچنین پشتیبانی از آن را در شرایط مختلف دارد. هزینه نصب POE پائین می باشد. با نصب این سیستم، امنیت سیستم مدار بسته شما به راحتی تضمین خواهد شد.


آیا دوربین مدار بسته نیاز به محافظت فیزیکی دارد؟


  امنیت دوربین مدار بسته فقط شامل موارد مربوط به عملکرد دستگاه نمی شود؛ امنیت و ایمنی تجهیزات و قطعات سخت افزاری دوربین و تمام اتصالات آن نیز باید از هر نظر تأمین شود.


  برای ایجاد امنیت دوربین مدار بسته و اتصالات آن، راهی نیست به جز اینکه در هنگام نصب سیستم مدار بسته، تمام موارد ایمنی رعایت شوند.


  در هنگام نصب دوربین مدار بسته، برای جلوگیری از پوسیدگی و تخریب کابل ها و سیم ها توجه به برخی موارد ضروری است؛ تمام کابل ها باید از داخل پوشش ها و لوله های فلزی عبور داده شوند. برای انتقال سیم های سیستم حتماً باید لوله های خرطومی به کار روند.


  دوربین مدار بسته باید در محلی نصب شود که از دسترس سرقت افراد دور باشد. ارتفاع مناسب نصب دوربین، امنیت آن را افزایش می دهد. جعبه تقسیم و منبع تغذیه باید در داخل باکس های مخصوص قرار داده شده و سپس بر روی دیوار و به وسیله پیچ و روپلاک، محکم شوند. برای جلوگیری از ورود آب و گرد و غبار به داخل باکس ها، باید به خوبی عایق بندی شوند.


چگونه می توان امنیت تصویربرداری و ذخیره اطلاعات در دوربین مدار بسته را افزایش داد؟


کیفیت تصویر دوربین مدار بسته


  پس از آنکه تمام موارد ایمنی و امنیتی برای نصب و راه اندازی سیستم مدار بسته اجرا شد، نوبت به ایجاد امنیت در تصویربرداری و ذخیره آن ها می رسد.


  محلی که برای قرار دادن مانیتور کنترل تصاویر در نظر گرفته می شود، باید یک محل اختصاصی باشد، به گونه ای که افراد متفرقه نتوانند به راحتی به آن محل وارد و یا از آن خارج شوند. در واقع امنیت حریم محل مانیتورینگ دوربین باید به طور کامل فرآهم شود.


  تمام رمزهای عبور و کدهای نصب که توسط متخصصان نصب دوربین مدار بسته، در سیستم وارد شده اند را باید بلافاصله پس از راه اندازی سیستم، تغییر داد. به این ترتیب از ورود سایر افراد به بخش نظارتی نرم افزاری دوربین جلوگیری خواهد شد.


 برای دستیابی به تمام تصاویری که در بازه های زمانی مختلف توسط دوربین ثبت می شوند، همیشه باید فضای هارد دیسک کنترل شود. به محض پر شدن حافظه هارد، باید تصاویر به محل دیگر منتقل شده و هارد دیسک تخلیه شود.


  به طور کلی باید گفت برای تأمین امنیت دوربین مدار بسته، تمام موارد از ابتدای مرحله خرید دوربین تا انتهای آن که راه اندازی دوربین مدار بسته است، بهتر است به صورت تیمی و گروهی اجرا شود. به این معنا که بهتر است مشاوره خرید، نصب و راه اندازی، تنظیمات دوربین، ذخیره اطلاعات و از همه مهم تر، پشتیبانی دوربین مدار بسته توسط گروهی از افراد متخصص دراین زمینه انجام شود. در این حالت است که امنیت و ایمنی برای دوربین مدار بسته به صورت کامل تضمین می شود.



برای آنکه به راحتی بتوانید یک سیستم مدار بسته را برای کنترل و نظارت ساختمان خود انتخاب کنید و بتوانید در بازار نوع مناسبی از دوربین مدار بسته را خریداری کنید، باید تقریباً از تمامی اصطلاحات مربوطه به این نوع سیستم ها آگاهی داشته باشید.


متخصصان این حوزه از فناوری، هم در هنگام خرید و فروش و هم در موقع نصب دوربین مدار بسته از کلمه ها و اصطلاحات رایج و در برخی موارد، مخفف های انگلیسی استفاده می کنند که شاید موجب سردرگمی شما شود. به همین خاطر در این مطلب سعی کرده ایم تمام اصطلاحات و کلمات فنی و تخصصی که در یک سیستم دوربین مدار بسته به کار می روند را شرح دهیم.


سطح نور :

حداقل روشنایی لازم برای عملکرد دوربین مدار بسته را سزح نور می نامند و معمولاً با واحد “لوکس” بیان می کنند. در برخی از دوربین های مدار بسته، با فعال کردن گزینه “تنظیم گستردگی بازه نوری” می توان تصاویر مناسبی از فضاهای پر نور و کم نور را ثبت نمود.


وضوح یا شفافیت تصویر (Resolution) :

وضوح تصویر در دوربین مدار بسته، تعداد خطوط افقی در میان یک تصویر را بیان می کند. وضوح دوربین با معیاری به نام “TV Line” بیان می شود. لازم به ذکر است وضوح تصاویر در سیستم های تحت شبکه یا دیجیتالی، با معیار پیکسل اندازه گیری می شود.


نویز در دوربین مدار بسته :

امواج مداخله کننده در کارایی سیستم که موجب می شوند کیفیت تصاویر به شدت کاهش پیدا کند، نویز نامیده می شوند. سیگنال های اضافی که توسط دوربین دریافت می شود، نوعی نویز به حساب می آیند.


نرخ ضبط فریم :

نرخ ضبط فریم در دوربین مدار بسته عبارت است از تعداد فریم که در هر ثانیه توسط دوربین ضبط می شود. نرخ ضبط فریم را با واحد “فریم در ثانیه” یا FPS بیان می کنند.


دستگاه VCR :

VCR نیز یکی از انواع مدل دستگاه های ضبط تصاویر است که برای دوربین مدار بسته به کار می رود. این مدل دستگاه بسیار قدیمی است و کاربرد آن ها منسوخ شده است.


دستگاه DVR :

دستگاه DVR نوعی دستگاه ضبط کننده تصویر است که برای دوربین های مدار بسته دیجیتال به کار می رود. این نوع دستگاه می تواند تصاویر را به صورت دیجیتال بر روی هارد دیسک ذخیره کند. DVR را می توان به رایانه متصل کرد.


Bit Rate :

بیت ریت (Bit Rate)، در دوربین مدار بسته معیاری از سرعت انتقال اطلاعات است. بیت ریت با واحد کیلو بیت بر ثانیه و مگا بیت بر ثانیه بیان می شود.


کنتراست (Contrast) :

کنتراست در دوربین مدار بسته، بیان کننده میزان تفاوت میان روشن ترین و تاریک ترین بخش تصویر ارسالی می باشد.


عمق میدان دید (Depth of Field) :

عمق میدان دید در دوربین مدار بسته، مقدار فاصله وضوح تصویر جلوتر و عقب تر از مرکز کانونی لنز را نشان می دهد. هر چه عمق میدان دید بیشتر باشد، مسافت بیشتری توسط دوربین قابل ثبت خواهد بود.


تنظیمات کارخانه (Factory Default Setting) :

منظور از تنظیمات کارخانه، تنظیماتی است که به صورت پیش فرض توسط شرکت سازنده دوربین مدار بسته انجام شده است. اگر در منوی دوربین حالت تنظیمات کارخانه فعال شود، تنظیمات قبلی کاربر پاک می شود.


هارد دیسک (Hard Disk Drive) :

هارد دیسک یا به صورت مخفف HDD، قطعه سخت افزاری است که برای ذخیره اطلاعات و تصاویر به کار می رود.


قابلیت تشخیص حرکت (Motion Detection) :

تشخیص حرکت در دوربین های مدار بسته، یک نوع فناوری جدید است که به دوربین این امکان را می دهد تا حرکت و یا عدم حرکت اشخاص و اجسام را در یک مکان تشخیص دهد و ثبت کند. پیام ارسالی توسط دوربین، به صورت یک هشدار امنیتی ارسال می شود.


شبکه محلی (Ethernet) :

Ethernet نوعی شبکه اینترنت محلی از نوع شبکه LAN است. از این شبکه برای ارسال داده ها و تصاویر در دوربین های مدار بسته تحت شبکه استفاده می شود. سرعت انتقال داده ها در این شبکه بسیار بالا است.


Aspect Ratio :

Aspect Ratio یا نسبت اندازه تصویر، معیاری از اندازه تصاویر ثبت شده است. در واقع Aspect Ratio، نسبت طول تصویر به عرض آن را بیان می کند.


زاویه دید دوربین مدار بسته (Angle of View) :

Angle of View، میزان زاویه تصویربرداری دوربین مدار بسته را در سه حالت افقی، عمودی یا مورب بیان می کند.


تقویت کننده سیگنال (Automatic Gain Control) :

Automatic Gain Control به صورت مخفف “AGC” بیان می شود و یک مدار الکترونیکی است که می تواند در صورت ضعیف شدن سیگنال های ویدیویی، آن ها را تقویت کند.


فوکوس (ABF) :

ABF، مخفف عبارت “Auto Back Focus” است. ABF به معنای تنظیم خودکار فاصله کانونی لنز دوربین مدار بسته می باشد. با استفاده از این قابلیت، حسگر دوربین مدار بسته در فاصله مناسب تنظیم می شود تا بتواند تصاویر با کیفیت را ارسال کند.


HLC :

HLC مخفف عبارت انگلیسی “High Light Compensation” است. با تنظیم این قابلیت می توان شدت نورهای مزاحم در تصویر را حذف کرد تا بتوان تصاویر بهتری را ثبت کرد.


WDR :

WDR، مخفف عبارت لاتین “Wide Dynamic Band” می باشد. این ویژگی برای دوربین مدار بسته اهمیت زیادی دارد. با استفاده ازاین قابلیت می توان تیرگی و روشنی یک تصویر را در یک لحظه از یکدیگر مجزا نمود.


BLC :

BLC یا تنظیم کننده نور پس زمینه با عبارت ” Black Light Compensation” بیان می شود. در مواقعی که تصویربرداری در مکانی انجام می شود که نوری غیر از نور محیط، برای ثبت تصاویر مزاحمت ایجاد می کند، BLC می تواند این نور زمینه ای را حذف کند و تصویر شفاف تری را ارسال نماید.


  مواردی که ذکر شدند، همگی از رایج ترین اصطلاحات دوربین مدار بسته هستند که در تمام انواع دوربین ها به کار می روند. برای نصب و راه اندازی یک سیستم حتماً باید از متخصصان فنی کمک بگیرید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.